Caramel Cheesecake ~nr. 200~

de La Ancuta in Prajituri, 2 Apr 2011 | 9144 vizualizari

 

Zilele trecute Miha a postat aceasta reteta pe blog. Pana aici toate bune si frumoase, ca doar Miha tot posteaza bunatati :). Doar ca de data asta nu mi-am putut lua gandul de la aceasta bunatate. Azi am avut timp de bucatarit (zilele trecute am mutat mobila :((. Ma rog, nu am mutat-o eu, dar tot am avut de lucru ). Eu am facut tarta in tava cu diametrul de 26 cm. Daca o faceam in tava mai mica cred ca arata mai frumos, stratul de caramel ar fi fost mai gros. Dar nu conteaza, rezultatul a fost pe masura asteptarilor: foarte bun.
In concluzie va recomand aceasta tarta foarte buna si destul de usor de facut.
Si sa trecem la treaba, ca m-am lungit cu vorba :)))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g biscuiti
  • 25 g cacao
  • 100 g unt

Crema de branza:

  • 450 g branza de vaci cremoasa
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • esenta de rom

Topping de caramel:

  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel Cheesecake ~nr. 200~:

Pentru blat macinam biscuitii in robot. Punem pesmetul rezultat intr-un castron si il amestecam cu cacao. Turnam deasupra untul topit si amestecam pana se omogenizeaza.
Va rezulta un aluat sfaramicios, asemanator nisipului umed.
Punem compozitia in tava cu inel detasabil (24 cm diametru). Eu am folosit tava de 26 cm, dar cum am mai spus, era mai bine o tava mai mica. Repartizam compozitia pe toata suprafata tavii si apoi o tasam cu fundul unui pahar.

Pentru crema de branza punem toate ingredientele intr-un castron inalt si mixam cu stick blenderul, pana devine o compozitie omogena.

Turnam crema peste blatul de biscuiti.
Punem tava in alta tava mai mare, in care punem apa pana la jumatate. Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra. Stingem foscul si lasam tarta in cuptor sa se racoreasca.

Intre timp pregatim toppingul. Caramelizam zaharul pana devine auriu. Adaugam frisca lichida si amestecam pana se topeste caramelul si incepe sa se ingrosase. Atunci adaugam untul si mai lasam cateva minute pe foc, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani.
Dam de pe foc si lasam la racit.

Cand s-a racit caramelul il intindem pe toata suprafata tartei si dam la frigider pentru cateva ore. Vor fi cateva ore lungi, dar trec si asteptarea merita :))).

Asa arata originalul :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel Cheesecake ~nr. 200~" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu portocale